Oudheidwetenschappen

In de Europese cultuur wordt steeds weer teruggegrepen op de oude beschavingen van West-Azië, Griekenland en Rome. Vroeger studeerde je archeologie of geschiedenis of oude talen. Om greep te krijgen op de Oudheid is een aanpak nodig die de grenzen tussen verschillende disciplines en cultuurgebieden overstijgt. Zo’n aanpak breng je in de praktijk in deze bachelor op het gebied van de oudheidwetenschappen.Met ingang van 1 september 2017 bieden de UvA en de VU gezamenlijk deze vernieuwde bachelor op het gebied van de oudheidwetenschappen aan. 

Bekijk de webinar Oudheidwetenschappen

Oudheidwetenschappen iets voor jou?

  • Ben je gefascineerd door de wereld van de Oudheid?
  • Wil je meer te weten komen over contacten en confrontaties tussen Babyloniërs, Grieken, Perzen, Romeinen en Syriërs?
  • Heb je oog voor de doorwerking van het verleden in de wereld van vandaag?

Dan is deze bachelor op het gebied van oudheidwetenschappen echt iets voor jou!

Waarom oudheidwetenschappen in Amsterdam

  • Oudheidwetenschappen is uniek in Nederland door de interdisciplinaire benadering en doordat cultuuroverdracht een centraal thema vormt: cultuuroverdracht in de Oudheid tussen het Midden-Oosten, de Mediterrane wereld en Europa, maar ook van de wereld van de Oudheid naar latere periodes, tot op de dag van vandaag.
  • Interdisciplinariteit kenmerkt niet alleen de inhoud, maar ook de organisatie van de studie: je volgt vakken en werkt samen met studenten van de opleidingen Archeologie en Griekse en Latijnse taal en cultuur. Ook deze twee bacheloropleidingen zullen de UvA en VU vanaf studiejaar 2017-2018 gezamenlijk aanbieden.
  • De bachelor steunt op een sterk team docenten en onderzoekers in de oudheidwetenschappen van de twee Amsterdamse universiteiten.
  • Je studeert in de binnenstad van Amsterdam, dichtbij het Allard Pierson Museum, het archeologisch museum van de UvA en de ArcheoHotspot in Amsterdam. De collecties van dit museum ga je intensief benutten.  

ACASA

Sinds 2012 bundelen de twee Amsterdamse universiteiten UvA en VU hun expertise op het terrein van Oudheid en Archeologie. Zij doen dit binnen het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology: ACASA. Op het gebied van Oudheid en Archeologie kunnen UvA en VU samen de vergelijking met binnen- en buitenlandse expertisecentra prima doorstaan: ACASA is wereldtop in Amsterdam.

ACASA heeft een breed aanbod van masteropleidingen in de oudheidwetenschappen, Klassieke talen, Oude Geschiedenis en Archeologie. Daar komen vanaf september 2017 de vernieuwde bacheloropleidingen Oudheidwetenschappen, Griekse en Latijnse taal en cultuur en Archeologie bij.

Studereen in deeltijd

Je kunt Oudheidwetenschappen niet in deeltijd studeren.

Meer weten?

Lees alles nog eens rustig na in de brochure.

Kerngegevens


Diploma
BA Oudheidwetenschappen
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56704

Gepubliceerd door  Faculteit der Geesteswetenschappen