Open dagen en andere activiteiten

De UvA biedt verschillende studiekeuzeactiviteiten. Kijk in onderstaand overzicht welke activiteit past bij de fase waarin je zit. Twijfel je nog tussen veel studies, dan ga je eerst oriënteren en verkennen. Weet je het al bijna, dan is het tijd om te verdiepen en testen.

1. Oriënteren

Een studie kiezen begint bij jezelf. Onderzoek waar je enthousiast van wordt, wat je belangrijk vindt, waar je goed in bent en waardoor je wordt uitgedaagd. Je kunt bijvoorbeeld een studiekeuzetestdoen.

2. Verkennen

UvA Bachelordag: 14 oktober 2017

Oriënteer je op je studiekeuze. Alle opleidingen presenteren zich. Algemene informatie over studeren en de UvA.

3. Verdiepen

UvA Proefstudeerweek: 11 - 15 december 2017

Kom proefstuderen en draai mee met het onderwijs. Dé manier om je te verdiepen in een studie. Past deze opleiding echt bij mij?

UvA Webklassen

Je online verdiepen in een studie. UvA Webklassen geven je een goed beeld van een opleiding. Er is momenteel alleen een webklas Antropologie.

UvA Student voor een dag

Als 'student voor dag' loop je vaak een (dag)deel mee met een eerstejaars UvA-student van de opleiding van je keuze. Van oktober tot juni.

4. Testen

UvA Matching: na je inschrijving

UvA Matching vindt plaats na je inschrijving voor een opleiding. De matching helpt je je studiekeuze te testen. Het is geen onderdeel van je studiekeuze, maar van je inschrijving.

Gepubliceerd door  Universiteit van Amsterdam

13 april 2017