Arbeid en onderneming (Arbeidsrecht)

Arbeid en onderneming is een track binnen de master Arbeidsrecht. Een mastertrack voor studenten die graag over de grenzen van hun vakgebied heen kijken.De track is speciaal bedoeld voor studenten die naast arbeidsrecht ook geïnteresseerd zijn in zaken als fusies en overnames, de gevolgen van reorganisaties of innovaties en hoe bedrijven hun positie in de markt kunnen verbeteren. Er bestaat grote behoefte aan juristen die expertise hebben op het gebied van arbeid én onderneming. Concrete voorbeelden van thema’s zijn: wat gebeurt er met het personeel na een pre-pack doorstart, of op welk moment moet de ondernemingsraad betrokken worden bij een fusie of overname?

Belangrijke voordelen

Arbeid en onderneming valt onder de masteropleiding Arbeidsrecht. De UvA was de eerste Nederlandse universiteit met een masteropleiding in het arbeidsrecht. Dit brengt belangrijke voordelen met zich mee: we hebben een langdurige, nauwe samenwerking met Amsterdamse onderzoeksinstituten en kunnen bogen op zowel diepgaande als brede academische kennis door de lange geschiedenis van de opleiding.

Labour law capital

We bieden een flexibel studieprogramma dat ook geschikt is voor werkende studenten en we staan letterlijk met één been in de praktijk: Amsterdam is de ‘labour law capital’ met al z’n gespecialiseerde advocatenkantoren en arbeidsrechtelijke organisaties.

De opleiding

Met de opleiding Arbeid en onderneming volg je een brede master die echt van deze tijd  is. Het is recht in context; je focust naast arbeidsrecht ook op relevante actuele ontwikkelingen waarmee ondernemingen te maken hebben, zoals de invloed van Europa, mondialisering en privatisering. De UvA biedt daarnaast veel mogelijkheden om jezelf qua kennis en contacten te verrijken:

  • We hebben twee eigen academische onderzoeksinstituten op het gebied van arbeid: het HSI en het AIAS. Een enorme bron van kennis.
  • We hebben uitstekende connecties met de grote kantoren in de regio, gunstig voor een snelle start van jouw juridische carrière.
  • De opleiding reikt zowel over de grenzen van het juridisch vakgebied als over onze landsgrenzen; de insteek is duidelijk Europees.

Onze aanpak is gericht op actieve participatie van de studenten en daarom werken we in kleine groepen. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je een masterdiploma Arbeidsrecht en de titel Master of Laws (LLM).

Voor het volledige vakkenoverzicht kun je het studieschema raadplegen.

Voor wie?

Ben je geïnteresseerd in de juridische aspecten van arbeid? Heb je belangstelling voor verschillende ondernemingsvormen en sociaal-economische ontwikkelingen? Vind je goede carrièreperspectieven belangrijk? Dan is de studie echt wat voor jou.

Direct inschrijven

De master Arbeid en onderneming is direct toegankelijk voor studenten met een universitair juridisch bachelordiploma van de UvA of een andere Nederlandse universiteit.

Ben je al werkzaam als jurist met tenminste een afgerond universitair juridisch diploma en ben je geïnteresseerd in na- of bijscholing? Ook dan heb je direct toegang tot de masteropleiding. Je kunt starten in september of februari en de mogelijkheid bestaat om de studie in deeltijd te volgen.  

Als je je direct wilt inschrijven voor de opleiding, ga dan naar Studielink. Je hebt hiervoor een DigiD nodig.

Eerst een schakelprogramma

Heb je een niet-juridisch universitair bachelordiploma? Of een relevante hbo-opleiding? Dan zijn er mogelijkheden via schakelprogramma’s.

Meer informatie over de procedure: Toelating en inschrijving.

Carrièremogelijkheden

Na het behalen van je master Arbeid en onderneming heb je veel mogelijkheden. Alleen al omdat er niet veel juristen zijn die een grondige kennis van beide rechtsgebieden kunnen toepassen. Daarnaast ben je gekwalificeerd voor zeer uiteenlopende functies, zoals advocaat, wetgevingsjurist, rechter, consultant en beleidsmedewerker. Je bent, kortom, breed inzetbaar.

Lees meer over je carrièreperspectief     

Wist je dat…

... De Amsterdamse Studievereniging ArbeidsRecht (ASAR) is dé studievereniging voor (master)studenten die geïnteresseerd zijn in het arbeidsrecht. Meer over ASAR

Kerngegevens


Diploma
LLM Arbeidsrecht
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september
CROHO-code
60222

Gepubliceerd door  Faculteit der Rechtsgeleerdheid